Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Új rendszerrel gyorsítják a beléptetést a Semmelweis Egyetem épületeibe

2020.10.28. 10:33

Az egyetem épületeibe való belépéshez a hallgatóknak  előszűrésen kell átesniük. Ez egy kérdőív kitöltéséből és testhőmérséklet-mérésből áll. 

Ezt a folyamatot könnyíti meg a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) javaslata alapján fejlesztett online rendszer. A magyar és külföldi hallgatók számára egyaránt elérhető weboldal az eddigi papíralapú kérdőíves rendszert nagyban felgyorsítja, a szoftver a válaszokat azonnal kiértékelve, a fertőzésveszély fokának megfelelően sorolja csoportokba a hallgatókat, írja közleményében az egyetem.

A weboldal ötletgazdája,Papp Zsombor, a HÖK oktatási alelnöke elmondta, hogy

a járvány elleni védekezés fontos része az úgynevezett pre-triage, melynek során a hallgatók csak egy kérdőív kitöltését és testhőmérséklet-mérést követően léphetnek be az egyetem épületeibe, klinikáiba. A rendszer korábban egy papíralapú kérdőív kitöltésével működött, ez sok esetben a hallgatók feltorlódását eredményezte a bejáratok előtt.

A kérdőív beküldése után a szoftver azonnal értékeli a válaszokat, a fertőzésveszély fokának megfelelően sorolja színkódokkal jelölt kategóriákba a hallgatókat. Piros visszajelzésnél az érintett a Covid-gyanús kategóriába esik, így a belépés nem engedélyezett. Számukra a HÖK honlapján is elérhető útmutató segít, hogy mi a teendő ez esetben.