Szabó Tímea leleplezte az őt kullancsnak minősítő újságírót

D KOS20171204006
2020.10.30. 16:29

Mint korábban megírtuk, a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a Magyar Nemzet egy cikkében megsértette Szabó Tímea emberi méltósághoz és a jó hírnévhez való jogait. A cikk szerzője „Zummer Fülöp” álnéven többek között azt írta a politikusról, hogy egy kullancs, és Lendvai Ildikó DNS-éből hozták létre, aztán az MSZP behurcolta az Országgyűlésbe, ahol a parkettarésekben bújt meg, majd szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.

A bíróság elsőfokon az újságot az online cikk teljes, végleges eltávolítására kötelezte,

 valamint 1,3 millió forint kártérítést is megítélt. Az ítélet nem jogerős. Ha másodfokon jóváhagynák, először fordulna elő, hogy magyar bíróság sajtóorgánumot jogerősen cikk végleges törlésére kötelez.

Kapcsolódó

Sajtópert nyert Szabó Tímea a Magyar Nemzet ellen

Kártérítés, cikk végleges törlése elsőfokon.

Szabó Tímea ma reggeli Facebook-posztjában megírta, hogy a rendőrség nyomozása kiderítette: a cikk valódi szerzője Szikszai Péter. Szikszai korábban

a Hír Tv és az Echo Tv vezérigazgató-helyettese volt,

és a Magyar Időkben is dolgozott főszerkesztő-helyettesként.

Ahogy a politikus fogalmazott,

a rendőrség nyomozása alapján ő az, aki a 21. században le meri írni, sőt az Orbán Viktor kicsit sem keresztény kormánya által finanszírozott lapban megengedik neki, hogy leírja azt egy politikai ellenfeléről, egy édesanyáról, hogy „a háttérhatalom biológiai fegyvere”. A cikkben leírt jelzőket utoljára a náci időkben használták zsidó honfitársainkra, és sajnos tudjuk, az hova vezetett. A rendőrség továbbá megnevezte a cikk megjelenésére engedélyt adó szerkesztőt is: dr. Toót-Holló Tamást. 

(Borítókép: Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes beszél az Echo TV fejlesztéseinek hátteréről és a televízió stratégiai céljainak ismertetéséről szóló sajtótájékoztatón a XIV. kerületi Angol utcában az Echo TV I. emeleti stúdiójában 2017. december 4-én.  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)