Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Horogkeresztes karkötőt viselt az Origo újságírója a Pesti TV műsorában

2020.10.31. 21:07 Módosítva: 2020.11.01. 03:00

Tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt feljelentést tesz az Origo újságírója ellen a Momentum. Szalma György a Pesti TV Küzdőtér című műsorában viselt horogkeresztes karkötőt – indokolta lépését az ellenzéki párt. A Momentum Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy ma már alig lepődnek meg azon, hogy a kormánypárt csatolt részei egyre jobban hasonlítanak a nemzetiszocialista eszmék képviselőire.

Néhány éve egy másik propagandalap munkatársa karlendített büszkén, nemrég pedig azt a Raffay Ernőt tüntették ki tisztikereszttel, aki szerint a zsidók »kitúrták a magyarokat a pozíciókból a tudományban, az akadémiában«, és »Kárpátalján nagyon agresszív elzsidósodás volt«

– hangzik a poszt, amelyben a Momentum emlékeztet, hogy a Magyar Nemzetben a Párbeszéd társelnökéről, Szabó Tímeáról jelent meg „a nemzetiszocializmust idéző” lejárató cikk.

Ami 10 éve a Kurucinfó volt, az ma a közpénzből tolt kormánypropaganda. 

– fogalmaz a Momentum. Körömi Attila, a párt elnökségi tagja, volt jobbikos és fideszes politikus feljelentést tesz az Origo munkatársa ellen.

A feljelentésről szóló Facebook-bejegyzés alatt több hozzászóló is arra hívja fel a figyelmet, hogy ez egy buddhista karkötő, amin nem horogkeresztek vannak.

A Pesti TV műsorát ide kattintva lehet megnézni.