Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Orbán Viktor összehívta az Egészségügyi Tudományos Tanácsot

D MTI20201105002
2020.11.05. 14:02

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön megbeszélést folytatott az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével Budapesten, a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kapcsolódó

Orbán Viktor összehívta a megyei védelmi bizottságok vezetőit

A miniszterelnök felhívta a kormánymegbízottak figyelmét: nehéz hónapok következnek.

A tárgyaláson részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok.

Az Egészségügyi Tudományos Tanács az egészségügyért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete, mely állást foglal és ajánlásokat dolgoz ki az orvostudományi kutatásokkal kapcsolatos általános érvényű etikai kérdésekben, kidolgozza az orvosbiológiai, klinikai kutatások elveiről és gyakorlatáról szóló etikai irányelveket, valamint az egészségüggyel kapcsolatban jogszabályalkotást is kezdeményezhet.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével a Karmelita kolostorban 2020. november 5-én. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)