Emberek életébe kerülhetnek a vírustagadók nyilatkozatai

2020.11.07. 12:58

A vírustagadók felelősségéről és megnyilvánulásaik veszélyéről beszélt Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatornán.

Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed

– mondta a szakértő. 

A médiakutató szerint a vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere, hogy magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük. Szűts Zoltán kiemelte, a jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni a híreket.

A közösségi média már 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani

– emlkézetetett a szakember.

Arról is beszélt, hogy a híreknél árulkodó lehet a forrás, de minden esetben kell az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni. Szűts Zoltán véleménye, hogy azoknak, akik tudatosan figyelik a híreket, hihetetlennek tűnik, de a digitalizált világ virtuális társadalmában élő, a mindennapoktól elszakadt felhasználóknak még a járvánnyal járó halálozásokról szóló hírek sem tűnnek valódiaknak. 

Kapcsolódó

Hétfőtől sűrűbben közlekednek a Volánbusz járatai, itt vannak a részletek

A közlekedési társaság fokozottan fertőtleníti járatait.