PDSZ a szülőknek: Senki ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét

„Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét! Kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását!” – írja felhívásában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Mint írják, sok levelet kapnak a szülőktől, akik féltik gyermekeiket: nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés, vagy csak megkésve.

A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben! Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

– hangsúlyozzák, hozzátéve, ez nem azt jelenti, hogy pánikra, hanem hogy megoldásokra van szükség. Mint írják, ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nemcsak szavakban, hanem a tettek szintjén is elkötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők.

Természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Azonban, ha teheti, kérjük, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába! A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! Kérjék tehát az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást

– emelik ki, hozzátéve, hogy bár ez többletterhet jelenthet mindenkinek, azonban ennek hiányában a tömeges megbetegedések később még nagyobb többletterhet fognak jelenteni a családoknak. A PDSZ Országos Választmánya felhívását azzal zárja: egymásra vagyunk utalva, védjük meg egymást, védjük meg a családjainkat!

(Borítókép: Diákok testhőmérsékletét mérik egy budapesti iskolában 2020. szeptember 28-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Az oldalról ajánljuk

  • Belföld
Szibériai tigrisek születtek Kecskeméten

Az kölyköket egyelőre még nem lehet látogatni.

május 6., 12:53

  • Belföld
Már óvodába jár Manfréd, a debreceni állatkert kispingvinje

Várhatóan ősz végén csatlakozhat a társaihoz.

május 7., 07:41

  • Külföld
Az Egyesült Királyság törvénybe foglalja, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak

Az új jogszabályt várhatóan kedden jelenti be II. Erzsébet királynő.

tegnap, 16:11

  • Kultúr
Karikó Katalin: Nem vagyok én különleges ember

A világhírű biokémikusnak Zorán slágere adott erőt a nehéz helyzetekben.

május 8., 16:13

  • Kultúr
Védettségi igazolvánnyal minden körülmények között mehet az Operába

Páros helyeket alakítanak ki a nézőtéren.

május 6., 18:00