Vádat emeltek az ásotthalmi roncsderbi szervezőjével szemben

2020.11.10. 12:55

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a hat néző sérülésével végződő 2018. májusi ásotthalmi roncsderbi egyik szervezője volt. A férfit maradandó fogyatékosságot eredményező, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a faluban több mint húsz éve rendeznek hagyományőrző jelleggel roncsderbit. Az önkormányzati dolgozó gyanúsított felelt a rendezvény irányításáért. Noha a roncsderbi nem szerepelt a nemzeti szövetség versenynaptárában, azonban ugyanazok a biztonsági szabályok vonatkoztak rá. A 2018. május 1-jén rendezett verseny előtt a vádlott helyszínbejárást tartott, ellenőrizte a pálya minőségét, kialakítását, a roncsderbi biztonságos lebonyolításához szükséges eszközöket, és a körülményeket az előírt szabályoknak megfelelőnek találta.

Kapcsolódó

Több tucat nézőt elsodort egy kocsi az ásotthalmi roncsderbin

Egy Lada repült át két sáncon is, hatan megsérültek, köztük egy gyerek

A verseny egyik délutáni futamában azonban közvetlenül a rajt után az egyik versenyző autója egy ütközést követőn a földsáncnak hajtott, majd a levegőbe emelkedett. Egy távolabbi földdombnak ütközött a szalagkorláton túl, és a nézők közé csapódott.

A jármű hat nézőt sodort el, egyikük súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, öten könnyebben sérültek meg.

Az ügyészség szerint a verseny rendezésével megbízott vádlott hanyagságból a versenyszabályzatban rögzített előírásokat megszegve veszélyeztette a nézők életét, testi épségét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport