Szinte mindenki koronavírusos egy egri idősotthonban

2020.11.12. 13:07

Az egri Idősek Berva-völgyi Otthonának közel kilencven százaléka fertőződött meg a koronavírussal, amit Mirkóczki Ádám, a város polgármester jelentett be – olvasható a heol.hu megyei portálon.  

A városvezető elmondta, hogy november 10-én hatvan PCR-tesztet igényelt az intézmény. Az idősotthonban 54 lakó és dolgozó tesztelése pozitív eredménnyel zárult, ketten negatív eredményt kaptak, egy pedig nem volt értékelhető.

Ezt az eredményt megdöbbentőnek nevezte a polgármester, mert már jóval az operatív törzs ajánlása előtt látogatási és kijárási tilalmat vezettek be az intézményben. Emellett folyamatos volt a fertőtlenítés, a testhőmérséklet-mérés, és a szigorú előírásokat is betartották az idősotthonban. Mirkóczki Ádám szerint a dolgozók részéről nem történt mulasztás, a vírus mégis szinte mindenkit megfertőzött.

Szerencsére eddig mindannyian jól viselték a betegséget, többségük tünetmentes. Ez az eset arra világít rá, hogy a szigorú intézkedések ellenére a koronavírus terjed

– mondta a polgármester.

Eger vezetője azt kéri minden intézményvezetőtől, hogy haladéktalanul rendeljék el a tömeges tesztelést. Arról is tájékoztatott Mirkóczki Ádám, hogy már folynak az egyeztetések a közterek fertőtlenítéséről, és hétfőtől egyre több fertőtlenítőpont nyílik meg újra Egerben.

Kapcsolódó

Kötelezővé tehetik Szerbiában a koronavírus elleni védőoltást

Az erre vonatkozó törvényjavaslat szerint, aki nem oltatja be magát, az akár 150 ezer dinárt (vagyis körülbelül 450 ezer forintot) is fizethet.