Kelendők a jegyek az online színházba

2020.11.16. 06:44

Az eSzínház virtuális nézőterére szóló jegyek gyorsan elkelnek, már a járványügyi korlátozások előtt is több mint 10 ezret adtak el egy hónap alatt, a színházak bezárása pedig tovább növelte az értékesítéseket, olvasható a Világgazdaság napilap hétfői számában.

Az eSzínház az első hazai fejlesztésű, a színházi szakma aktív bevonásával készült előadó-művészeti streamingplatform. Légárdi Gergely nyilatkozata szerint az eSzínházat az Alapítvány a Színházakért nonprofit szervezet működteti. A streamingplatformot több mint tízmillió forintos beruházással hozták létre. A színházak vagy kiépítették a közvetítéshez és a felvételhez szükséges technikát, vagy bérlik. 

    

122618462 139524171203900 3097175914449281060 n.png

Az eSzínház elsődleges célja nem a járvány miatti gazdasági válságkezelés volt, hanem a közönségépítés és az előadások rögzítése. Ma már az eSzínházon keresztül értékelhető nagyságú bevételhez jutnak a teátrumok, amelyek bezárni kényszerültek a járványügyi intézkedések miatt. A platform másik fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli előadásokat eljuttathassák minden érdeklődőhöz. Az eSzínház eddigi közvetítéseire 25-30 százalékban külföldön élő magyarok vásároltak jegyet.

Légárdi Gergely szerint az eSzínház az egyetlen platform, amelyen keresztül a színházak megfelelő minőségben el tudják juttatni a nézőkhöz a rögzített, valamint az élő előadásaikat. A jelen idejű streaming közben a néző maga váltogathat a kameraállások között. A platform alkalmas csetszobák segítségével online közönségtalálkozók megtartására is.

November elején már írta az Index, hogy rajtol a SzínhazTV online streamingszolgáltató platform.