Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Tizenhárom rendőrverőt vettek őrizetbe egy hét alatt

2020.11.20. 12:01

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség alig több mint egy hét alatt hat különböző ügyben tizenhárom ember őrizetét rendelte el hivatalos személy elleni erőszak miatt – írja az MTI. Több ügyben már bírósági ítélet is született.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a debreceni ügyészség indítványára a bíróság gyorsított eljárásban három napon belül elítélte azt a borsodi párt, amelynek tagjai november 10-én alkoholfogyasztás után veszekedni kezdtek, majd a 25 éves férfi gépkocsijával nekihajtott egy társasház bejárati ajtajának.

Az ellenük foganatosított rendőri intézkedéskor az elkövető agresszívvé vált,

rátámadt a rendőrökre, egyiküket fojtófogással átkarolta, ellenállását csak könnygázspray alkalmazásával tudták megtörni.

A Kazincbarcikai Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, amit a nő bűnsegédként követett el. A bíróság a férfit 1 év 10 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 400 ezer forint pénzbüntetésre, 26 éves barátnőjét 1 év, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosBításért fellebbezett.

A Mezőkövesdi Járásbíróság 3 év szabadságvesztésre és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 31 éves férfit, aki november 7-én a hajnali órákban ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva úgy hajtott gépkocsijával, hogy azt a rendőrautó felé kormányozta, amivel a rendőröket is veszélyeztette.

Az ügyész súlyosbításért, valamint a letartóztatás megszüntetése miatt fellebbezést jelentett be.

Közölték továbbá azt is, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványára letartóztatta azt a hétfős családot, amelynek tagjai a körözés alatt álló rokonukkal szemben intézkedő rendőrökre támadtak november 9-én.

A nyomozó ügyészség a múlt hétvégén három ügyben rendelte el azoknak a borsodi férfiaknak az őrizetét, akiket szintén hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően valamennyiüket letartóztatta – áll a közleményben.  • Vennék
  • Bankszámla