Eszter, Eliza
EUR 383,23 Ft
USD 357,50 Ft
14 °C
24 °C

Most Kínából érkezett koronavírus elleni gyógyszer

2020.11.25. 09:49

Újabb favipiravir-szállítmány érkezett hajnalban Magyarországra. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a távirati iroda beszámolója szerint, úgy fogalmazott: „A nap legfontosabb eseménye azt hiszem, hogy már meg is történt, hiszen negyed hatkor landolt az a repülőgép, amely újabb egymillió darab favipiravir gyógyszert szállított Magyarországra, ezúttal Kínából”. Hozzáfűzte: ez a gyógyszer segíti a koronavírus-betegek gyógyulását, enyhíti tüneteiket. 

Kapcsolódó

Hatásos a Richter gyógyszere: 400 ember már megkapta

Egyetlen eset kivételével nem számoltak be a gyógyszerrel összefüggő mellékhatásról.

Ezzel a szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és 2 millió Japánból. Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról – mondta Szijjártó Péter.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla