Hétvégi különjáratok indulnak a Normafára

2020.12.02. 15:24

Az elmúlt hetekben komoly közlekedési és parkolási gondokat okozott a Normafára kiránduló tömeg, hétvégén rendre többen érkeznek a népszerű kirándulóhelyre, mint ahány autó parkolni tud.

Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat javaslatára a BKK speciális »Normafa-járatot« indít 212N (Normafa) jelzéssel. Ez azok számára nyújthat segítséget, akik a Normafát választják kirándulásuk célpontjaként, de nem terhelnék autójukkal a területet, és azt sem szeretnék, ha visszafordítanák őket a rendőrök, rendészek, vagy órákig kelljen parkolóhelyet keresniük

– mondta el az Indexnek Arató Zsolt, a XII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke. Hangsúlyozta azt is, hogy a Normafán továbbra is folyamatos a rendőri jelenlét, és a parkolóhelyek betelte után a hegyvidéki rendészet munkatársai visszafordítják az autókat. A szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

normafa
Fotó: bkk.hu

A szombaton és vasárnap reggel 9 óra és 15:40 között közlekedő, 20 percenként induló járat a 212-es autóbusz közlekedését sűríti. Az önkormányzat által megnyitott és ingyenessé tett Jagelló úti parkoló mellől induló busz a 212-es útvonalát követi, visszafelé pedig a Csörsz utca felé közlekedik, majd a BAH-csomópont előtt a Jagelló parkolónál fordul vissza újra a Normafa irányába. A járat normál díjszabással vehető igénybe.