Géza
1 °C
16 °C

Orbán Viktor: Hétfőn dönt a kormány az ünnepi szabályokról

2020.12.03. 17:28

Várhatóan a járványügyi lazításokat készítheti elő a kormány. Orbán Viktor a közösségi oldalán megjelent videóban beszélt a döntéseket előkészítő tárgyalásokról.

A megbeszélésre Rogán Antallal érkezett, a tárgyalóasztal túlsó oldalán többek között Merkely Béla és Szlávik János fogadta a kormányfőt. Orbán Viktor videójában a konkrétumok említése nélkül harangozta be, hogy nem marad el sem a karácsony, sem pedig az újév ünneplése. 

December 11-én lejárnak a korlátozó intézkedéseink. Legkésőbb hétfő reggel, az operatív törzs ülésén döntéseket szeretnénk hozni. A karácsony és az újév kereteiről is döntést kell hoznunk, hogyan ünnepeljünk, hogyan lehetünk, hogyan nem lehetünk együtt. Megalapozott döntéseket kell hoznunk. Ma meghallgattam azoknak a járványügyi szakembereknek a véleményét, akik eddig is segítették a munkánkat. A konzultációkat megindítottuk, holnap és holnapután folytatni fogom őket. Hétfőn döntések várhatók 

– üzente Orbán Viktor. 

Annak függvényében, hogy szerdán több mint 6300-an fertőződtek meg és 182-en elhunytak a koronavírus miatt, kérdéses, hogy milyen lazításokkal lehet tervezni.

Kapcsolódó

Tegnap óta 182-en haltak bele a járványba

Ismét 6,6 ezer fölött az új fertőzöttek száma, az aktív fertőzötteké csaknem eléri a 160 ezret.