Nyomozás indult Bíró László ellen

2020.12.12. 16:35

Költségvetési csalás gyanújával indított eljárást a jobbikos politikussal, Bíró Lászlóval szemben a NAV – derül ki a Metropol oldaláról. Emellett Hadházy Ákos is feljelentette az őszi időközi országgyűlési választás ellenzéki jelöltjét hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás miatt.

A nyomozásról hivatalos tájékoztatás nem történt, azonban erre következtetni lehet az adóhatóság Magyar Nemzet megkeresésére küldött válaszából, mely szerint a NAV

folyamatban lévő ÜGYRŐL NEM HOZHAT NYILVÁNOSSÁGRA RÉSZLETEKET.

A feljelentést még Tényi István tette meg költségvetési csalás gyanúja miatt. 

Hadházy Ákos csak a szerencsi időközi országgyűlési választás után merte nyilvánosságra hozni, hogy eltitkolt egy bűncselekményt, mert tudomása volt róla, hogy Bíró László miként tüntetett el 50 millió forintot egy csődbe ment varrodából – olvasható a Metropol oldalán. 

A kijelentést követően

a baloldali pártok közös közleményben határolódtak el Hadházy állításától,

kijelentve, hogy a Bíróval kapcsolatos információkkal egyiküket sem kereste meg a független képviselő.

Tényi István ekkor tette a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt. Végül azt az ügyészség elutasította.

A fideszes politikus nem hagyta a dolgot, és ezt követően költségvetési csalás gyanújával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen tett bejelentést.

Utóbbi a NAV területileg illetékes vizsgálati osztályának továbbította a feljelentést, amely a jelek szerint megindította az eljárást

– írta meg a Magyar Nemzet.