Jövő héten is marad a köd, éjjelente fagy és ónos eső várható

2020.12.13. 16:23

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk. Legfőképpen északnyugaton, északon, illetve a középső tájakon átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Éjszaka azonban a kezdetben még kevésbé felhős részeken is köd képződik, és hétfőn is inkább csak kisebb körzetekben süthet ki a nap.

Szitálás, éjszaka a fagyos részeken ónos szitálás fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. A tartósabban derült részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn jobbára 2 és 6 fok között várható. A napos tájakon ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint jövő héten is borult, párás, helyenként ködös lesz az idő. Többször ónos szitálásra, ónos esőre is készülni kell.

Keddre virradóra ónos szitálás is lehet, napközben is maradhatnak ködös területek. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet plusz 1 és 7 fok között alakul.

Szerdára virradó éjjel, hajnalban is lehet néhol ónos szitálás. Napközben, este szórványosan kisebb esőre is készülni kell. Többfelé tartósan megmarad a köd. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 2, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön párás lesz a levegő, tartósan ködös területek is lehetnek. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás, ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő várható. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel és hajnalban ónos szitálás. A minimumok mindkét nap mínusz 1 és plusz 4 fok között, a maximumok pénteken 2 és 8, szombaton 3 és 8 fok között alakulnak.

Vasárnap is erősen felhős, illetve borult, párás idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat szitálás, eső, éjjel néhol ónos szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között, napközben 3 és 8 fok közötti értékekre kell készülni.