Antiszemitizmussal vádolják Baranyi Krisztinát

2020.12.14. 17:07

Antiszemitizmussal vádolja a Tények.hu Baranyi Krisztinát, Ferencváros ellenzéki polgármesterét egy online önkormányzati ülésen készült hangfelvétel alapján. 

Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye? 

A hangfelvételből csupán ezt a néhány mondatot közölték a kerület vezetőjétől, amelyről azt írták a Tények oldalán: 

Megdöbbentő felvételhez jutott a tenyek.hu szerkesztősége, amelyben az hallható, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózik. 

A portál állítása szerint a ferencvárosi polgármester egy, az önkormányzat tulajdonában lévő telek eladásáról szóló vitában fogalmazott így. 

Baranyi Krisztina a közösségi oldalán reagált az antiszemita vádakra. A ferencvárosi polgármester bejegyzésében azt írta: 

Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét: nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt.

Baranyi szerint ezek a mondatok ugyanis egy többórás online vita során hangzottak el, ahol néhány képviselő egy kisebb telek eladása ellen szólalt fel. 

Ekkor már nem maradt más érv az álláspontjuk mellett, mint amit én ebben a kérdésben valóban provokatívan felteszek: csak nem a befektető származása ellen van kifogásuk?

– magyarázta a polgármester, aki szerint az is valótlanság, hogy a képviselők döntésével szembe menve döntött a telek eladásáról, arról ugyanis már az év elején döntött a testület. 

A hazugságokat terjesztő sajtótermékkel szemben jogi eljárást indítok

– szögezte le posztjában Baranyi Krisztina.   • Bérelnék
  • Bankszámla