Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a teljes Tigáz

2020.12.15. 09:51

Teljes egészében meg akarja venni a MET-csoporthoz tartozó Tigázt a Mészáros-csoporthoz tartozó tőzsdei befektető cég, az Opus Global Nyrt. Már folynak erről a tárgyalások – írta meg egymástól független forrásokra hivatkozva a Forbes

Az értesülést az érintettek nem erősítették meg, de nem is cáfolták. A MET-csoport az üzletet firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy piaci híreszteléseket nem kommentál, az Opus pedig azt közölte, hogy folyamatosan vizsgálják az újabb felvásárlási lehetőségeket. 

A Tigázban az Opus eddig is érdekelt volt. 2017-ben az olasz ENI adta el a céget a svájci központú, de magyar többségi tulajdonban lévő MET-nek. A csoport szűk két éven belül átadta a tulajdonában lévő üzletrész felét a Mészáros-csoportnak, sőt, a felek stratégiai megállapodást is kötöttek. Ezzel a magyar milliárdos csaknem 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Tigázban.

A Forbes emlékeztet, hogy a Tigáz hazánk legnagyobb vezetékes földgázelosztója, 33 760 kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, Magyaroszág területének közel felét látja el földgázzal.