Megkéselt rendőr: Biztos voltam benne, hogy meghalok

2021.01.01. 13:28

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr, megrendítő videóban beszélt a történtekről. A BRFK Facebook-oldalán tette közzé a videót.

December 24-én reggel a IV. kerületi Kassai utcából hangoskodás miatt kaptak bejelentést a rendőrök. 

A kiérkező járőrök egyike Péter volt, akire rátámadt a hangoskodó férfi, többször megszúrta egy késsel, így a rendőr járőrtársa, Erika lelőtte. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A megsebesített rendőrt kórházban ápolták, állapota életveszélyes volt, de végül sikerült stabilizálni. Péter videóban könnyeivel küszködve mondta el, hogy megijedt, amikor látta magán a szúrt sebet. Miután megbizonyosodott arról, hogy társa biztonságban van, az volt a fejében, hogy minél hamarabb elhagyja a helyszínt, és kimenjen a hidegre. Azt is mondta, biztosan érezte, hogy meg fog halni, ezért felhívta édesanyját telefonon, hogy elköszönjön tőle. 

Péter beszélt arról is, hogy a körülményekhez képest jól érzi magát, de valószínűleg a történtek feldolgozásához pszichológusra lesz szüksége. A hivatásától az eset nem tántorította el, leszögezte, hogy szeretne továbbra is a BRFK-nál dolgozni.