PDSZ: előbb az oltás, aztán az iskolai tanítás

2021.01.03. 18:16

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt követeli, hogy az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után a köznevelési intézmények munkavállalóit oltsák be. Orbán Viktor miniszterelnökhöz címzett nyílt levelében a PDSZ felhívja a figyelmet, hogy az oktatásban nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseket, hanem ellenkezőleg, fokozni:

A pedagógusokat úgy terelik vissza hétfőtől az intézményekbe – a középfokú oktatásban, a szakképzésben dolgozókat pedig nem sokkal ezt követően –, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lesznek. Olyan óvintézkedéseket sem rendeltek el központilag, amelyek több más területen dolgozók esetén már alapvetőek, mint a maszkviselés vagy a plexifal. Még most sem történik semmiféle érdemi intézkedés, amikor terjed a vírusnak az eddiginél sokkal gyorsabban fertőző mutációja.

Kapcsolódó

PDSZ: eddig legkevesebb hat tanár életébe került a koronavírus

A PDSZ szerint nincsenek meg a biztonságos munkavégzés feltételei az iskolákban.

A PDSZ látszatintézkedésnek tartja a pedagógusok tesztelését. A szakszervezet szerint ameddig nincs kellő védelem, nincs átoltottság, addig digitális munkarendben kellene tanítani.