Egyetlen hétvége alatt akár másfél millió embert is beoltanának Magyarországon

2021.01.08. 20:48

Akár 1-1,5 millió embert is beoltanának koronavírus elleni vakcinával egyetlen hétvége alatt – ez szerepel az RTL Klub Híradó birtokába került levélben, amelyet az országos kórházi főigazgató küldött a kórházigazgatóknak még szerdán.

A kórházaknak még aznap válaszolni kellett, hány oltóhelyet tudnak kialakítani. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette az RTL Klub értesüléseit, azt állítva, minden eshetőségre felkészülnek, arra is, ha nagy mennyiségű oltóanyag érkezne az országba.

Az országos kórházi főigazgató azt is írta a levélben, hogy az oltás megjelenése mérföldkőnek számít, kulcsfontosságú, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb polgár beoltását biztosítsák. Dolgoznak egy olyan forgatókönyvön is, ha lesz elegendő oltóanyag, akkor

egy hétvége alatt akár egy-másfél millió embert is beoltsanak koronavírus ellen.

Csütörtökön az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán megosztott egy képet arról a mentőtisztről, aki beoltatta magát koronavírus elleni vakcinával. Néhányan oltásellenes kommentelő is írt a fotó alá, többen vállalhatatlan stílusban estek a mentőknek. A biztosítékot egy karcagi tanár vágta ki a legkeményebben, aki a képen szereplő mentőtiszt halálát kívánta, amiért ő beoltatta magát.