Január 18-ig díjmentesen visszaveszik a helyközi diákbérleteket

2021.01.12. 16:18

Január 18-ig érdemes kezdeményezni a januári tanulói bérletek visszaváltását, mert akkor a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a teljes vételárat visszaadja kezelési költség felszámítása nélkül.

A MÁV honlapján közzétett keddi tájékoztatás szerint a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz visszaveszi a helyközi járatokra szóló januári havi, félhavi vagy a legkorábban 2021. január 4-től érvényes, 30 napos tanulói bérleteket, amennyiben az utasok ezt 2021. január 18-án éjfélig kezdeményezik,

a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják.

Részletezik, hogy a MÁV-Startnál a jegypénztárakban vagy az automatákban vásárolt papíralapú bérletek esetében az utasok a visszatérítési kérelmet a pénztáraknál vagy az ügyfélszolgálatokon adhatják be személyesen vagy levélben (MÁV-Start Zrt. Ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf.: 56.). A bérlet értékét minden esetben a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

A MÁV-applikációval megváltott bérleteknél az utasok elektronikusan – az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve – nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára utalják majd nekik a pénzt. A MÁV-HÉV esetében is ugyanez az eljárás.

A Minden egyéb formában megvásárolt bérlet árának visszatérítését a bkk@bkk.hu címen keresztül lehet intézni.

A Volánbuszra érvényes bérletjegyek visszaváltására – a vásárlás módjától függetlenül – a pénztárakban van lehetőség. Pénztári visszaváltás esetén a bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a személyi igazolványát vagy a diákigazolványát. A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is. Az online megváltott, de ki nem nyomtatott bérletek visszaváltását ezen a linken lehet kezdeményezni a Vásárolt Bérletek Jegyzéke megküldésével – tájékoztatott a MÁV.

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február 1-jéig. Ez az oka annak, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelte a bérletek ingyenes visszaváltását.  • Hírek
  • Hírek