800 millió forintért vett irodát a Fidesz pártalapítványa Brüsszelben

2021.01.13. 20:14

Egy patinás, százéves brüsszeli ház teljes emeletét vette meg a Fidesz pártalapítványa szeptemberben – írta meg a hvg.hu. Az irodák Brüsszel egyik legfrekventáltabb pontján, az unió főterének is nevezett Schuman téren vannak.

Az Európai Bizottság központi épületére, a Berlaymont-ra néző, összesen 506 négyzetméternyi irodaterülethez 2,274 millió euróért, vagyis több mint 800 millió forintért jutott hozzá az Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. A hvg.hu azt írja, hogy az alapítvány nem az ingatlanokat vette meg, hanem azt a belga vállalkozást, amely abban tulajdonos volt.

A lap megjegyzi azt is, hogy a Fidesz pártalapítványa évek óta készül rá, hogy megvesse a lábát külföldön, a leköszönő alapítványi elnök, Balog Zoltán a 2018-as választás után többször beszélt arról, fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni, hogy ellensúlyozzák a Magyarországról külföldre eljutó, szerintük gyakran egyoldalú és kiegyensúlyozatlan híreket, és bemutassák „a valódi Magyarországot”.  • Hírek
  • Hírek