Pécsen tarthatják meg az első vidéki melegfelvonulást

2021.01.19. 06:01

Vidéki LMBTQ-szervezetek és -programok támogatására hirdetett adománygyűjtést a Budapest Pride – szúrta ki a Magyar Nemzet. A lap szerint a fővárosi melegfelvonulás szervezői azt szeretnék, hogy a vidéken élő szexuális kisebbségek is láthatóak legyenek, és például a pécsi LMBTQ-közösségnek is kijusson a fesztiválörömökből. 

A Budapest Pride a közösségi médiában hirdette meg akcióját, amelyet azzal indokoltak, hogy a mássággal élők élete egyre nehezebbé válik Magyarországon. Kifejezetten a közösség vidéki tagjai vannak a legrosszabb helyzetben, mivel nekik elszigetelten, támogató közeg nélkül kell átélni ezt a vészterhes időszakot.

A Támogasd a Budapest Pride Szolidaritási Alapját kampány, amely a vidéki LMBTQ-szervezetek és -kezdeményezések programjainak finanszírozásához járul hozzá, az Adjuk össze oldalán futott egy hónapon keresztül, és 712 000 forint gyűlt össze a 2021-es vidéki fesztiválprogramok megvalósítására.

Pécsen tavaly már megszervezték a meleg büszkeség felvonulását, de a rendezvény elmaradt – a koronavírus megjelenése miatt a szervezők lefújták az eseményt.