2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Schobert Norbertnak a Gulág és Auschwitz jutott eszébe az elhízásról

2021.01.26. 15:41

Schobert Norbert a Gulággal és Auschwitzcal példálózott, amikor az elhízás és a genetika kapcsolatáról beszélt a Pesti TV napokkal ezelőtti műsorban – szúrta ki a 444. A műsor témája a testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok voltak, amelyek a műsorvezető szerint viszonylag ismeretlen fogalomnak számítanak Magyarországon. 

A fitneszguru a műsor elején ragadtatta magát egy meredek párhuzamhoz, amikor arról beszélt, hogy míg a magasság az egy veleszületett dolog, azt el kell fogadni, addig

kövérnek senkit nem teremtett a Jóisten. 

A műsorvezető ekkor azt mondta, hogy azért a genetikának vagy bizonyos betegségnek lehet köze ahhoz, hogy valaki túlsúlyos lesz. Erre Schobert Norbert úgy reagált, ha szerinte volna olyan genetikai betegség, amitől az ember elhízik, akármit tesz ellene, akkor... A fitneszguru itt nem fejezte be a mondatot, mert a műsorvezető közbevágott, hogy példának okáért a pajzsmirigynek lehet némi köze ehhez, amire Schobert  így reagált:

Nem, az se. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, 3-5 kilóért tud felelős lenni. De nekem nagyon durvát mondott, egy orvos barátom mondta, hogy: »te láttál a Gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?«

Erre a műsorvezető azt mondta, hogy azért ez „erős példa” volt, amivel Schobert Norbert egyetértett, úgy folytatta, „ez erős példa, de nem igaz”. Az nem derült ki, hogy mi nem igaz.

Az viszont leszögezte a fitneszguru, hogy nem születünk egyforma genetikával, és képességekkel, valakit ugyanaz az étel hízékonnyá tesz, van akit meg nem. Szerinte az tény, hogy az elhízás nem egy olyan probléma, amire ha felhívjuk az emberek figyelmét, akkor test testszégyenítésnek kell megélni, mert az egy kóros betegség.

Schobert Norbert egyébként gyakran tesz meredek kijelentést az elhízásról, tavaly a nőknél vágta ki a biztosítékot egyikkel, amikor azt mondta, hogy azért mennek tönkre a házasságok, mert szülés után meghízik a feleség, így aztán a férjének szerinte már nem elég kívánatos.