Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nyolc évvel az után, hogy a Rajnába dobott egy bonni német család egy palackba zárt üzenetet, üzenetet kaptak a Joy családtól Aucklandból, hogy megtalálták a szó szerint fél világot bejáró levelet, írja a dw.com

  Bonn és Auckland légvonalban 18 ezer kilométerre vannak egymástól.

  Az addig világos, hogy a Rajna az Északi-tengerbe torkollik, de onnantól fogva kész rejtély az üzenet útja.Talán északon sodródott a Barents-tengeren át a Bering-szoros fele, majd a Csendes-óceánon csorgott le Új-Zélandig, ez volna a legrövidebb út, azonban a tengeri áramlatok valószínűtlenné teszik ezt a narratívát. Az is lehet, hogy valahogy, például az Atlanti-óceánon lejutott délre, és ott a Nyugati-Szél-áramlás sodorta magával Új-Zélandig. Ezt már soha nem tudjuk meg. De a történet emberi oldala is megfejtésre vár még.

  Kedves Sila, Frida, Maja, Jon! Egy palackba zárva találtuk ezt az üzenetet, és Aucklandból, Új-Zélandról küldjük vissza. Nagy utat tett meg!

  – írták a megtalálók. Válaszcímet azonban sajnos nem hagytak, szóval a palackot útnak indító Gogos család most próbálja kideríteni, kik találták meg az üzenetüket. 

  A távolság a két város között, a távolságot jelző vonal a vetületi ábra miatt ilyen furcsa.
  A távolság a két város között, a távolságot jelző vonal a vetületi ábra miatt ilyen furcsa.
 • Ugyan Nevadában a három éve létrehozott hokicsapat, a Las Vegas Golden Knights mellett nemsokára amerikaifoci-csapat is lesz a szintén Las Vegasba költöző Raiders képében, úgy tűnik, hogy az államban élők így is inkább valami másból akarnak sportot űzni. A jelek szerint egészen pontosan abból, hogy

  ki tud hülyébb fejfedőt rakni egy galambra.

  Decemberben cowboykalapos galambok tűntek fel, januárban sombrerósok, most pedig egy Donald Trumpot támogató csoport engedett el egy csomó, Make America Great Again sapkás madarat, meg egy olyat, amin egy Trump által inspirált paróka van (a videó alatt meg Alfred Hitchcock méltán híres, Madarak című filmjének részletei).

  A Pigeons United To Interfere Now (P.U.T.I.N.) névre hallgató szerveződés állítólag azért engedte szabadon még kedden a különféle betegségek után rehabilitált galambokat, hogy kifejezzék a támogatásukat a városban pénteken beszédet tartó elnök mellett. Meg azért, hogy így tiltakozzanak a szerda este megtartott demokrata vita előtt.

  Mariah Hillman, a Las Vegas-i galambmentő szervezet, a Lofty Hopes vezetője újfent kiemelte, hogy mivel a galambok kártevőknek számítanak, papíron semmi akadálya nincs annak, hogy valaki sapkákat tegyen a fejükre, de a korábbi esetekből kiindulva a dolog egyáltalán nem tesz jót az állatoknak. A korábbi esetekkel ellentétben mondjuk most pontosan lehet tudni, hogy kik engedték el a galambokat, úgyhogy nincs kizárva, hogy így is felelősségre lesznek majd vonva.

  (via)

 • Teljesen megérdemelten, tesszük hozzá gyorsan. Az MTI ugyanis a kisvidrát ajánlotta ki, mint A Nap Képét, a következő leírással:

  Cumisüvegből táplál egy mentett vidrakölyköt (Lutra lutra) gondozója a Szegedi Vadasparkban 2020. február 21-én. A tízhetes elárvult kölyköt, akit Artúrnak neveztek el, egy Forráskút melletti halastónál találta meg egy arra sétáló pár, ezután került az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába.

  De persze a legtöbben aligha a szöveg miatt kattintottak ide, nem is írunk többet, hogy ne kelljen túlzottan elgörgetni a lényegtől.

 • Az agarakat és a lovakat is úgy tartják számon, mint olyan állatokat, amelyek gyorsan futnak. De jogosan merül fel a kérdés:

  melyik a gyorsabb, a ló vagy az agár?

  Szerencsére valaki elvégzett egy teljesen tudománytalan és unfair  kísérletet, hogy kiderítse melyik állat szalad gyorsabban:

  Which is faster Greyhound or Horse?

  Which is faster Greyhound or Horse?

  Ez alapján rövidtávon az agár lenyomja a lovat, bár figyelembe kell azt is venni, hogy más talajon futnak, és a lónak egy ember volt a hátán.

  A verseny teljesen fair volt, az agár minden körülmények között gyorsabb, mint a ló, és szebb és okosabb is. Az agár kenyeret szeretne. 

  Ebben a cikkben volt pár pontatlanság, amit vendégszerzőnk, Anu javított ki. Anu munka közben: