Elvált Bártfai-Mager Andrea, az Orbán-kormány nemzeti vagyonért felelős minisztere

2021.02.04. 07:06

Elvált férjétől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter. Ez a vagyonnyilatkozatából derült ki, amelynek a tanúsága szerint megszabadult férje nevétől is – írja a Blikk. Ez azt jelenti, hogy immár nem Bártfai-Mager Andreának, hanem lánykori nevén, Mager Andreának kell majd hívni hivatalosan is. 

A lap arról is ír, hogy nem lehet tudni, hogy mi lehetett a válás oka, de felidézi azt is, hogy első férje, Balogh Sándor 2019 végén Dubajba menekült, mielőtt elkaphatták volna költségvetési csalás gyanúja miatt.

Mager Andrea aztán Bártfai Bélához ment feleségül, aki a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkáraként dolgozott még az első Orbán-kormány idején. 

A Blikk megkereste a politikust, aki nem nyilatkozott. Vagyonnyilatkozatából egyébként eltűntek a vidéki földjei, a II. kerületi 160 négyzetméteres lakását pedig lecserélte egy XII. kerületire, amely csak 134 négyzetméteres. Szerzett viszont két II. kerületi, 62 négyzetméteres lakást, valamint egy 192 négyzetméteres siófoki lakást. Míg 2019-ben volt még 97 millió forint megtakarítása, 2020-ban 127 millió forintja volt, de ehhez van még 140 millió forint tartozása is. 

2020 decemberében volt hír, hogy a miniszter kifelejtett a vagyonnyilatkozatából néhány 10 millió forint értékű földet.