Rendőr szakszervezet: a rendőrök harmada oltatná be magát

2021.02.05. 08:07

Hamarosan több mint 120 ezer rendvédelmi dolgozó kaphatja meg a koronavírus elleni vakcinát, ám eddig sem az oltás várható helyéről és időpontjáról, sem az oltóanyag típusáról nem értesítették őket – értesült a Népszava.

A lap megkereste az oltási renddel kapcsolatban a rendőrséget, a honvédelmi tárcát, a büntetés-végrehajtást, a NAV-ot és a katasztrófavédelmet, illetve ezen szerveket felügyelő minisztériumokat is. Válasz csak a pénzügyi tárca alá tartozó Nemzeti Adó- és Vámhivataltól érkezett, de onnan is csak annyi, hogy a türelmet kérnek.

Kapcsolódó

Megvan az oltási sorrend

Az oltási tervről közzétett tájékoztató szerint az előzetes regisztrációt nem mindegyik célcsoportnál veszik figyelembe.

A rendőrségnél január végén kezdődött meg az igényfelmérés,

eddig az ötvenezres állomány mintegy harmada oltatná be magát 

– közölte a Független Rendőr Szakszervezet a lap megkeresésére.

Dávid Tibor, az FRSZ főtitkár-helyettes azt mondta: nagy a bizonytalanság, hogy ki milyen oltást kaphat. Bíznak abban, hogy nem egyfajta vakcinát erőltetnek rá a dolgozókra, és abban is, hogy egy típus elutasítása még nem jelent kizárást a programból.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke részben az információhiánynak tudja be, hogy értesülései szerint a vonulós tűzoltóknak is csupán 20-30 százaléka mondott igent az oltásra.