Podcast készül az unokázós csalókról

2021.02.08. 13:55

Valós esetek alapján készít videopodcast-sorozatot az Áldozatsegítő Központ (ÁSK), hogy segítse a lakosságot abban, hogy könnyebben felismerjék azokat a helyzeteket, aminek bárki bedőlhet − közölte az ÁSK.

Az idősek megtévesztésére szakosodnak az úgynevezett „unokázós csalók”, akik sokszor jelentős összegeket kérnek az érintettektől. Így az idősek szeretetük áldozatává válnak, hiszen legtöbbször egy közeli hozzátartozójuk bajba kerülésével tévesztik meg őket.

A filmbeli jelenetben népszerű színészek, többek között A mi kis falunk színésznője, Zsurzs Kati és a Vígszínház művésze, Józan László mutatják be a valóságban is megtörtént eseteket. A színésznő elmondta:

Szörnyű világban élünk, rengeteg a leleményes és trükkös csaló. Ne ringassuk magunkat abban a tévhitben, hogy velünk ez nem történhet meg, legyünk körültekintőek és kezeljük fenntartással az ilyen eseteket. Nem lehet állandó bizalmatlanságban élni, de muszáj óvatosnak lenni. És fontos tudnunk, hogy van segítség, nem vagyunk magunkra hagyva a bajban.

A podcastban szakértőket is megszólaltatnak, akik az aktuális epizódban bemutatott problémára javasolnak megoldást.

(Amennyiben bűncselekmény áldozata lett, vagy segítségre van szüksége forduljon bizalommal az Áldozatsegítő Központok valamelyikéhez, vagy hívja a 0-24 órában elérhető  Áldozatsegítő Vonalat: +36-80-225-225)