Bánki Erik szerint Magyarország minden dokumentumot feltölt, ezért tűnik úgy, hogy több a szabálytalanság

2021.02.09. 09:53

Több uniós ország nem tölti fel az EU-s közbeszerzési eljárás dokumentációját az Európai Bizottság honlapjára, szemben Magyarországgal, ahol minden szükséges dokumentum a helyére kerül. Ezért tűnik úgy, hogy nálunk több a szabálytalanság – reagált Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Csatt című műsorában a Reuters hírére, miszerint az Európai Bizottságnak problémái vannak a magyar közbeszerzési törvényekkel.

Az Európai Bizottság arra szólította fel Magyarországot, hogy még az előtt szorítsa vissza a rendszerszintű csalásokat, hogy megkapná a helyreállítási alapjának rendelkezésre álló összegét; Bánki Erik szerint a brüsszeli testülettel folytatott hároméves vita alapja az EU ellenőrzési rendszer „nem megfelelő működésében és a magyar jogszabályok különbségében rejlik, a testület ugyanis a pénzek elköltését 12 pontos szempontrendszer szerint vizsgálja”.

Szerinte Magyarország Spanyolországhoz, Portugáliához, Romániához vagy éppen Olaszországhoz képest középmezőnyben foglal helyet az eredmények összességében, amint egy térkép is bizonyítja.

Az említett országok rosszabbul is teljesítenek,

hiszen a kis értékű eljárásokat fel sem töltik.