Kitart az elkeserítő idő, beköszön a melegfront

2021.02.16. 06:18

Kedden egy melegfront felhőzete lesz felettünk, hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap.

Kora délelőttig Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, az Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, a Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog.

A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között várható  közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden késő estére mínusz 3 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő, de az északi, fagyzugos völgyekben ennél több fokkal hidegebb lehet. Hajnalban általában mínusz 7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, csak az északi fagyzugos helyeken lehet ennél több fokkal hidegebb.