Pszichiátriára vitték az őszödi beszéd önjelölt koronatanúját

2021.02.16. 17:07 Módosítva: 2021.02.16. 18:11

Szabó Bálint hétfői eltűnésének körülményei tisztázatlanok. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – válaszolta a szeged.hu-nak a rendőrség szóvivője.

Szabó Bálint vasárnap egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről, és leleplezést ígért hétfő reggelre. A belengetett sajtótájékoztatón nem jelent meg, a szegedma.hu szerint az önkormányzati képviselő reggel futni ment, de a sportolás után nem ért haza. Később arról írtak, hogy Szabó Bálint felesége hétfő délelőtt jelentette férje eltűnését a rendőrségen. Este 9 óra körül már levette a rendőrség Szabót az eltűnt személyek listájáról.

A szeged.hu arról ír, hogy a független önkormányzati képviselő Újszegedre, a Ligetbe ment futni hétfőn. A rendőrség a Liget oldalában találta meg az autóját. Az önkormányzati portál információi szerint egy szolgálaton kívüli rendőr látta meg az út szélén. A lap úgy tudja, hogy Szabó Bálintot Makóra, a Szegedi Tudományegyetem pszichiátriai klinikájára szállították, állapotáról egyelőre nincs pontosabb információ, de ezt több, egymástól független forrás is megerősítette a portálnak.

Szabó Bálint kalandos pályafutásáról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó

A megerőszakolt ifjú szocialista, egyben az őszödi beszéd tanúja

Szabó Bálint eltűnése, megkerülése ugyanolyan furcsa, mint politikai pályája.