Négy városban továbbra is veszélyes a levegő minősége

2021.02.23. 14:43

Továbbra is országszerte magas a légszennyezettség a szálló por miatt. Nyíregyházát, Sajószentpétert, Kazincbarcikát és Putnokot jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi térképén.

Miskolc, Salgótarján, Kecskemét, Százhalombatta, Várpalota, Sopron, Szombathely és Szentgotthárd levegőjét egészségtelennek minősítették. A levegő minősége kifogásolható további tizenhat településen, köztük Budapesten is.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel közölte: a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján Budapesten szerdától péntekig a légszennyező anyagok (PM10, PM2,5) koncentrációja kissé emelkedő tendenciát fog mutatni. Szombati átmeneti javulás után vasárnaptól ismét romló tendencia valószínű. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az egészséges embereknek is ajánlott kerülni a szabadban a hosszabb ideig tartó fizikai munkát, a sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvni kell ettől – írják.   • Tippek
  • Hitelkártya