Gődény György azt mondta, hogy tüntetne március 15-én, aztán jöttek a rendőrök

2021.02.28. 12:44

Vegyük vissza az életünket! felkiáltással tartott demonstrációt a járványszkeptikus gyógyszerész, Gődény György vasárnap a Hősök terén. Résztvevőit jelentős hatósági készültség fogadta, az Andrássy út keresztutcáiban tucatszámra álltak a rendőrségi kisbuszok, a tüntetők többsége a koronavírus ellen november óta hatályban lévő intézkedéseket megszegve nem viselt maszkot.

Gődény György elmondta, hogy petíciót írt a koronavírus elleni oltásról és a járványt követő újranyitásról, amelyet a Miniszterelnökségen akar benyújtani, és nyolc napon belül várja a választ. Ezután kérte a jelenlévőket, hogy működjenek együtt a rendőrökkel, és a figyelmeztetés után mindenki menjen el, fejezzék be a demonstrációt. „Elegünk van a politikusok játékaiból. Nem hagyjuk, hogy bezárjanak bennünket” – hangoztatta, amire a tömeg Legyen úgy, mint régen volt! jelszóval felelt.

Gődény György szerint a tiltakozás nem a politikáról szól, csak a normális életet követelik vissza, és ha kell, „tízszer annyian” fognak tüntetni. Akár  

március 15-én is kimennek a Hősök terére.

Közben a rendőrség elkezdte az intézkedéseket a szabálysértőkkel szemben. A police.hu-n megjelent közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek. 

A jelenleg hatályban lévő kormányrendelet értelmében gyűlést tartani, a helyszínen tartózkodni tilos.

A Telex élő közvetítése szerint a rendőrök rendezvény szervezése és megtartása, illetve maszkviselés hiánya miatt magát Gődény Györgyöt is figyelmeztették.

A rendőrség délutáni tájékoztatása szerint a Hősök terét elhagyva a tüntetők kisebb csoportja átvonult a Városligetbe, ahol a Vajdahunyad vára mellett folytatták a tüntetést. A rendőrök itt is igazoltatták a résztvevőket. A Blikk tudósítása szerint 100-150 személy folytatta a tiltakozásokat, piknikezve és forraltborozva.  • Hírek
  • Csok