Itt az újabb szigorítás, és most be kell zárni a kaszinókat is

2021.03.04. 16:03

A kaszinók sem lehetnek nyitva az újabb szigorítás miatt – tudta meg a hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központtól. Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is mondta, hogy a részletszabályokon egyelőre még dolgoznak. Az Index úgy tudja, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem ma, hanem pénteken, Orbán Viktor rádióinterjúja után jelenik meg a Magyar Közlöny, amely a zárlat további részleteit tartalmazza.

Mivel több ponton nem világos még a mai bejelentés, a hvg.hu kilenc kérdést el is küldött ezzel kapcsolatban a Kormányzati Tájékoztatási Központnak. A többi között arra voltak kíváncsiak, hogy például a plázák kinyithatnak-e, vagy hogy a hivatalokban lesz-e ügyfélfogadás, de megkérdezték azt is, hogy a kaszinókkal mi lesz. Válasz csak utóbbira vonatkozóan érkezett. Azt írták:

a kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg.

Az elmúlt hetekben többször kifogásolta már az ellenzék, hogy míg az éttermek zárva vannak, és azokban nem lehet helyben fogyasztani, addig kaszinózni lehet. Az Orbán-kormány ezt korábban frappáns és logikus indokkal meg is válaszolta Ungár Péternek. Azt írták: a kaszinók azért lehetnek nyitva, mert nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.