Egyre több a trambulinbaleset, négyszer annyi gyerek kerül műtőbe

2021.03.04. 10:02

Kőnig Róbert gyermeksebész szakorvos azt figyelte meg, hogy az utóbbi időben négy és félszer többen kerülnek műtőasztalra a Budai Családkórházban a gyerekek közül trambulin okozta baleset miatt.

Ez egy akrobatikus eszköz, nem való mindenkinek... Azt figyeltük meg a Budai Családkórház – Új Szent János Kórház és Szakrendelőben, négyszer több trambulin-sérülést elszenvedő gyermek fordult meg az ambulanciákon, és 4,5-szer többen kerülnek emiatt műtőasztalra az utóbbi időben. Érted: műtétre! Javaslom, hogy folyamatos szülői, felnőtt felügyelet mellett használják a gyerekek, a trambulin körül legyen biztonsági háló és párnás rugófedő, az eszközt pedig a kert legalacsonyabb pontján, messze a fáktól helyezzék el a felnőttek. Egyszerre egy gyerek használja! És még egyszer, 6 éves kor alatt egészségtelen!

 írja a közösségi oldalán.

A négyéves kor alatti gyermekek többsége fejsérüléssel érkezik az ambulanciákra, ők még nem tudnak jól esni, hiszen magasabban van a súlypontjuk. Az idősebb korosztály már kiteszi a kezét eséskor, így csillapítva az ütést. Ennek viszont az az ára, hogy könnyebben szenvednek csukló- vagy felső végtagtörést. Beszélgessünk kicsit újra velük, mielőtt kiengedjük őket újra!

– figyelmeztet a gyermeksebész.  • Hírek
  • Hírek