Az MSZP teljes bérkompenzációt követel a gyerekkel otthon maradó szülőknek

2021.03.07. 13:02

A kormány garantálja, hogy jövedelemkiesés nélkül maradhassanak otthon gyermekükkel a munkavállalók szólított fel Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján az MTI szerint. A politikus szerint erre azért van szükség, mert lesz olyan szülő, aki csak így tudja biztosítani az általános iskolák hétfői bezárása miatt szükséges gyerekfelügyeletet. 

Kunhalmi Ágnes beszélt arról is, hogy nincs minden családban távoktatáshoz szükséges számítástechnikai eszköz, emiatt is szüksége van segítségre a diákoknak, továbbá a közmédiát be kell vonni a távoktatásba.

Hozzátette: a gyerekek jelen körülmények között nem tudnak felkészülni az érettségire, ezért azt nem lehet hagyományos formában megtartani. Kásler Miklós szombati interjújában egyébként még arról beszélt, hogy a szokott rendben fogják megtartani az érettségit. Korábban pedig Maruzsa Zoltán nyilatkozott arról, hogy kiscsoportos érettségi felkészítőkre továbbra is lesz lehetőség a digitális oktatás mellett is. 

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell kapniuk az oltást a pedagógusoknak, az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozóknak és az érettségiző diákoknak.

A kormány segítse végre a tanárokat és a diákokat!

– követelte az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes szóvá tette azt is, hogy a miniszterelnök úgy állítja be, mintha mindent megtett volna az oltóanyag beszerzéséért, holott a Moderna-vakcináknak csak a felét kötötték le. Erről egyébként Gyurcsány Ferenc DK-elnök is is megemlékezett egy közösségimédia-videóban. 

Ne hagyja a kormány, hogy mások használják fel az EU által a magyaroknak szánt oltóanyagot! Ahelyett, hogy Brüsszelt szidnák, használják fel az unió által kínált lehetőségeket, így semmi alapjuk az EU bírálatára

 – jegyezte meg Kunhalmi Ágnes. 

Az MSZP szerint semmilyen vakcinát nem szabad lemondani, a járvány harmadik hulláma megmutatta, hogy a vírus mutánsai egyre veszélyesebbek – mondta.

Kunhalmi Ágnes kitért arra is, hogy most hétvégén indult volna a tömeges oltás az oltópontokon, de a rendszer összeomlott, téves sms-ket küldtek a vakcinára váróknak.

A kormány ne a néppárttal veszekedjen, hanem végezze a dolgát, és gondoskodjon az emberek beoltásáról! – fogalmazott a szocialista politikus. Szerinte

az is érthetetlen, mi szükség pont a világjárvány kellős közepén egészségügyi reformra, tíz évük volt rá.

Épp most kell kikényszeríteni az új foglalkoztatási jogviszonyokat? – tette fel a kérdést. Az eredmény több mint ötezer távozó egészségügyi dolgozó a Covid-járvány harmadik hullámában. A kormány csak növeli a káoszt – vélekedett az ellenzéki politikus.  • Hírek
  • Árfolyam