Rájár a rúd a mentőkre, egy héten belül a harmadik autójuk karambolozott

2021.03.10. 09:14

Kiskunfélegyháza határában haladt a mentő, amikor egy enyhe kanyar után – eddig ismeretlen okból – karambolozott egy sörszállító kisteherautóval. Az ütközéstől a mentőautó az árokba sodródott.

A baleset idején a járművekben csak a sofőrök ültek, egyikük sem sérült meg. A kisteherautó vezetője elmondta, hogy szinte egy másodperc alatt történt az egész. A rendőrség vizsgálja a felelősségét.

Egy héten belül már a második mentős baleset történt Bács-Kiskun megyében, március 4-én Lajosmizsénél egy török kamion ütközött a megkülönböztetett jelzéssel haladó mentőautóval, aminek a kamionos nem adott elsőbbséget, ott két mentős is megsérült. A fővárosban pedig egy XVIII. kerületi csomópontban karambolozott egy szirénát és villogót használó mentő egy személyautóval, abban a balesetben nem történt személyi sérülés.

Kedden derült ki, hogy Budapesten építkezés miatt lezárják a Markó utcát, és emiatt a rohamkocsik csak a forgalommal szemben indulhatnak el az Országos Mentőszolgálat központi állomásáról. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport