Velkey György: A gyermekkórházban is érzik, hogy egyre gyorsabban terjed a fertőzés

2021.03.11. 07:03 Módosítva: 2021.03.11. 07:19

Ritkán fordul elő gyermekeknél a súlyos megbetegedés koronavírus következtében, de nagyon komolyan kell venni a kezelésüket – erről beszélt a Hír TV-ben szerdán a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. 

Mint részletezte: a Bethesda Gyermekkórház a többi gyermekosztállyal és klinikával együtt biztosítja  a covidos járóbeteg gyermekek ellátását és részt vesz a sokszervi gyulladásos betegek gyógyításában, de a kijelölt koronavírus centrum minden beteg részére a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

A főigazgató kitért arra is, hogy kedden 25 PCR-tesztet végeztek el gyerekeken, mert többen is mutattak tüneteket.

Egyeseknél be is igazolódott a gyanú, pozitív lett a tesztjük. Így elmondható, hogy a gyermekkórházban is érzik, hogy egyre gyorsabban terjed a fertőzés 

– így Velkey György.

Kitért arra is, hogy egyre több gyermeket érint az úgynevezett hosszú Covid és a sokszervi gyulladásos betegség.  „Maga a fertőzés sok esetben szinte tünetmentesen zajlik le, majd 4-6 héttel utána megjelenik egy nem várt immunreakció, amelynek a legáltalánosabb tünete a masszív láz, de a bőrön is előfordulhatnak kiütések” – mondta a szakember.