Eső és viharos szél árnyékolja be a napunkat

DMOHA20180826002
2021.03.12. 06:32

Pénteken reggel még felhős, több helyen esős időre számíthatunk. A délelőtti órákban a déli megyék kivételével mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, záporeső.

Délután azonban délnyugat felől ismét befelhősödik az ég, és az ország délnyugati, déli harmadában újfent elered az eső. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északkeleti felében megerősödik, egyes részeken viharossá fokozódik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A hőmérséklet maximuma általában 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 0 és plusz 7 fok közé hűl le a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat hajnalra délnyugaton köd is képződhet. A légmozgás mérsékelt lesz. Általában 0 és plusz 5 fok közé csökken a hőmérséklet, de főként az északi völgyekben gyenge fagy is lehet.

A kezdetben felhősebb tájakon is felszakadozik a felhőzet, és az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Délután, este főleg az északi, valamint a nyugati tájakon megnövekszik a fátyolfelhőzet.

Reggel, kora délelőtt a délkeleti tájakon is megszűnik az eső, majd napközben szórványosan alakulhatnak ki záporok. A déli, délnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik.

A hőmérséklet délután 10 és 15 fok között várható.

Kapcsolódó

Kiderült, szükség lesz-e szánkóra a hosszú hétvégén

Változékony idő várható a nemzeti ünnep alatt.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)