Rendőrök és katonák mentettek ki időseket a tűzből Székesfehérváron

2021.03.15. 13:18

Két rendőr és két katona ért először egy bejelentett tűz helyszínére Székesfehérváron, a járőrök és a honvédek a tűzoltók kiérkezése előtt sikeresen kimentették a lángokban álló épület idős lakóit – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál 2021. március 14-én 22 óra 40 perc körül érkezett a bejelentés a lakástűzről, melyhez a telefont követően egy perccel már a tűznél volt a négyfős társaság. 

Míg a rendőrök egyike a lakóház ajtaján dörömbölt, a kollégája és a honvédek a tűz oltásába kezdtek. A gyors reagálás eredményeként az ingatlanból az ott élő házaspárt sérülések nélkül sikerült kimenteni. 

A lángok rövid idő alatt annyira felcsaptak, hogy vizesvödrökkel már nem lehetett oltani az épületet, ráadásul a melléképületről a lángok gyorsan átterjedtek a lakóházra. Az időközben a helyszínre érkező újabb rendőri egység a szomszédtól kapott gumitömlő segítségével folytatta az oltást, amit a sűrű füst és a hőhatás is nehezített.

A tűzoltóegységek is megérkeztek, majd átvették a tűz oltását, és megkezdték az épület átvizsgálását, a rendőrök és a katonák gyors reagálásának köszönhetően senki sem sérült meg.