Kétszáz oktatóvideót tett nyilvánossá a győri gimnázium tanára

2021.03.18. 11:49

Jármy-Takács Judit 9–12. osztályosoknak oktat magyart és történelmet a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban.

A minap csaknem kétszáz, a tananyaghoz kapcsolódó videóját tette nyilvánossá, hogy a saját tanítványain kívül szerte az országban bárki segítséget kapjon belőlük a felkészüléshez, írta a Kisalföld.  

Kapcsolódó

Egészségkárosító lehet az online oktatás?

A diákok fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és dekoncentráltabbak.

A tanárnő tavaly tavasszal találta ki, hogy videóra rögzíti a tananyagot, hogy legyen bármilyen technikai probléma – megszakad az internet, nem tud csatlakozni az órához –, a számítógép előtt ülő tanulók vissza tudják nézni, meg tudják állítani, jegyzetelhessenek belőle. Jármy-Takács Judit utalt arra: mára annyit változott a helyzet, hogy egyre több olyan felület áll rendelkezésre, amelyen keresztül valós időben, élőben tudja megtartani az összes online óráját. Így ha virtuálisan is, de megvan a személyes kapcsolat a diákokkal. 

Kapcsolódó

Sok diák még mindig kimarad a távoktatásból

Ingyen internet már van, eszközökre még sok családnak van szüksége. Nekik indított gyűjtést az ADOM Diákmozgalom.

 „Anélkül nem megy, hogy legalább ne lássuk egymást. Fontos, hogy azonnal tudjanak kérdezni és visszajelzéseket kapjanak a gyerekek” – vélekedik Judit. Most már a tananyag kiegészítésére készíti a felvételeit. Ezeket megnézve készülnek fel a diákok a következő online órára vagy a számonkérésre.