Elfúj minket a szél, csak a hózáport nem

DBZOL20210114011
2021.03.19. 06:47

Pénteken a Duna vonalának tágabb környezetében várható a legtöbb felhő, arrafelé lehet számítani leginkább további hózáporok kialakulására. Napközben alapvetően erősen gomolyfelhős időben lesz részünk több-kevesebb napsütéssel, de lehetnek – főleg az Észak-Dunántúlon – tartósabban felhős körzetek.

Szórványosan számíthatunk záporos csapadék kialakulására, egyre inkább a jégdarazápor, hódarazápor, hózápor lehet a jellemző. Néhol zivatar is kialakulhat. Elsősorban a Dunántúlon és a keleti megyékben kísérhetik élénk lökések az északnyugati, északi szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 9 fok között változik. Késő estére többnyire mínusz 3 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő  közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Hosszabb napos időszakok főleg az északkeleti megyékben lehetnek. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. Kora délutánra 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

(Borítókép: járókelő a belvárosi Március 15. téren a hóesés után 2021. január 14-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)