Hamisítatlan tavasz lesz, de közeleg a hidegfront

2021.03.26. 08:03

Ugyan még van nyitott sípálya az országban, azért egyre több jele van annak, hogy valóban itt van a tavasz. 

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, majd estére, késő estére szinte mindenütt kiderül az ég – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Csapadék nem lesz.

Habár fronthatással nem kell számolni, a lassú melegedés miatt melegfrontjellegű hatásokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Ilyenkor többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A déli légmozgás késő délutántól északnyugaton időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Éjszakára mindenütt kiderül az ég, hajnaltájt sodródhat be a Dunántúl fölé némi fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz, néhol megélénkül a déli szél. A késő esti 3, 9 fokról hajnalra általában −2, +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton napközben is kitart a kellemes idő, de éjszaka hidegfront érkezik. Emiatt csak pár fokkal, 15 fokig esik vissza a nappali felmelegedés, és hétfőtől újra erőre kap a tavasz.  • Tippek
  • Árfolyam