A Facebookon szervezik az illegális házibulikat

2021.03.29. 09:00

A járványügyi tragikus rekordok sora sem akadályozza meg, hogy tucatnyi Facebook-csoportban szervezzenek illegális házibulikat – számolt be a Metropol. A korlátozások ellenére (vagy talán éppen amiatt) az efféle csoportok igen népszerűek. Van olyan, amely már közel harmincezer tagot számlál. És létszámuk folyamatosan gyarapszik.

A Metropol szerint már olyan luxusbulikat is tartanak, ahol bérelt helyszínen jakuzzi és szauna is várja a meghívottakat. Ráadásul a lányokat állítólag háztól házig szállítják, ily módon igyekeznek több hölgyet rávenni a részvételre. Igaz, ezeken a partikon elvileg limitált a részvétel.

Mindeközben persze a rendőrök sem tétlenkednek. Legutóbb például a VI. kerületben, a Teréz körúton számoltak fel egy 19 fős összejövetelt. Ide állítólag a fővároson kívülről, több különböző településről is érkeztek vendégek. A résztvevők maszkot sem viseltek.

❌Illegális bulit számoltak fel a hétvégén a terézvárosi rendőrök👮‍♀️👮 📆Szombat éjjel a kerületi polgárőrök riasztották...

Publiée par Terézváros sur Lundi 22 mars 2021

A korlátozásokba belefáradt házibulik nem egyedi jelenségek. Esetenként egészen különös történetekről is hallani. Volt olyan razzia Bécsben, ahol a lebukott mulatozók azzal védekeztek, hogy valójában üzleti megbeszélést folytatnak.