Jövedelemkiegészítésként drogtanyát nyitott egy hevesi pár

2021.03.31. 10:04 Módosítva: 2021.03.31. 10:05

Vádat emeltek azzal a Hevesen élő férfival és nővel szemben, akik felfüggesztett szabadságvesztés büntetésük hatálya alatt, tiltott pszichoaktív anyagok rendszeres eladásából tartották fenn magukat – derül ki az ügyészség közleményéből

A vád szerint az élettársi kapcsolatban élő férfi és nő egyetlen legális jövedelme a havi 22.800 Ft összegű foglalkozást helyettesítő támogatás volt, melynek kiegészítése érdekében 2020 nyarán elhatározták, hogy hevesi lakásukon illegális drogkereskedést nyitnak.

Az etil-hexedront tartalmazó úgynevezett új pszichoaktív anyagot „pakkokba” csomagolták, majd azt a házuknál személyesen megjelenő vevőknek napközben, adagonként 500 forintért árulták.

Üzletpolitikájuk alapján a vételárat este nyolc óra után 1000 forintra emelték, így néhány hónap alatt legalább 454.000 Ft bevételre tudtak szert tenni.

A rendőrség tavaly októberben érte tetten a pár vevőit, akik elmondták, hogy a náluk talált fehér port a drogkereskedő pár nő tagjától vették. A nyomozó hatóságok házkutatást tartottak a hevesi lakásban, aminek következtében a nő letartóztatásba került. 

Ez azonban nem tartotta vissza a férfit attól, hogy folytassa a kábítószer-kereskedelmet, mindaddig, amíg október végén egy újabb házkutatás után ő is letartóztatásba került. 

A Hevesi Járási Ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a büntetett előéletű élettársakat, emellett a férfival szemben büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emelt.

Az ügyészség négy és fél, illetve hat év időtartamú börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és kezdeményezte a vádlottak korábbi felfüggesztett szabadságvesztéseik letöltendőre módosítását.