Partidrog miatt agyba-főbe verték a biztonsági őrök Siófokon

2021.03.31. 17:58

Csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vád szerint biztonsági őrként bántalmazott egy vendéget a nyári idegenforgalmi szezonban Siófokon – közölte az ügyészség.

A vád szerint a férfi és öt munkatársa tavaly augusztusban az egyik siófoki szórakozóhelyen körülvették a sértettet, akiről tévesen azt feltételezték, hogy korábban kábítószert kevert egy nőnek az italába. Mivel a sértett tagadta, hogy köze lenne a történtekhez, a vádlott először a nyakánál fogva a hónalja alá szorította és az oldalán megütötte, majd a földre vitte, és társaival együtt a fején, a vállán és a hátán legalább tízszer megrúgta.

A bántalmazás következtében a sértett rövid időre az eszméletét is elveszítette, végül a vádlott és társai kivitték a szórakozóhelyről, majd a helyszínre érkező járőrök a kórházba kísérték, a vádlottat pedig a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás módjára és erejére tekintettel fennállt a súlyosabb sérülések bekövetkezésének lehetősége.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.