Vesztettek támogatottságukból a kormánypártok márciusban

2021.04.04. 14:45
A teljes népességet és a pártválasztókat nézve is vesztettek népszerűségükből márciusban a kormánypártok a Republikon Intézet felmérése alapján.

A közvéleménykutató a Telex megbízásából – március 18 és 25 között, ezer fő telefonos megkérdezésével – végzett méréséből kiderült, hogy a csökkenés 1-1 százalékpontos,

  • a Fidesz-KDNP 29 százalékos támogatottsággal bírt a teljes népesség körében és
  • 45 százalékot tudhatott magáénak a pártválasztók közül az év harmadik hónapjában.

A Republikon Intézet eredményei alapján a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Momentum immár fej-fej mellett, 9 százalékon állnak a teljes népesség körében, miután a DK vesztett, a Jobbik pedig nyert 1 százalékpontot; a Momentum támogatottsága pedig nem változott.

A három legnagyobb ellenzéki párt után az MSZP következik 6 százalékkal, a Párbeszéd, az MKKP( Magyar Kétfarkú Kutyapárt), az LMP és a Mi Hazánk egyaránt 1-1 százalékot tudhat magáénak a mérés szerint a teljes népesség körében.

Az összegzés szerint az ellenzéki pártok támogatása csak kis mértékben változott; egyedül a Jobbik tudott jelentősebben növekedni márciusban, eközben a Fidesz-KDNP mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében gyengült, bár csak kis mértékben.

Március közepén az Index a Závecz Research mérése alapján a Fidesz erősödéséről írt.