Két huszonéves áldozata volt a járványnak

DBZOL20210401027
2021.04.07. 11:30

Egy 24 éves, Down-kóros férfi volt a koronavírus szövődményeinek legfiatalabb áldozata kedden, derült ki a legfrissebb, szerdai adatokból. Meghalt egy 28 éves nő is, nála nem tudtak beazonosítani alapbetegséget. 

A harmincasok közül is két áldozatot szedett a járvány. Egyikük egy 34 éves férfi, nála szív- és érrendszeri megbetegedést tüntettek fel, míg egy 36 éves nő esetében nem tudtak alapbetegséget kinyomozni. 

Szerdára virradóra összesen 16 negyven és ötven év közötti halt meg, közülük egy embernél, egy 44 éves férfinél nem találtak alapbetegséget. A halottak közül viszont elég sokan, szám szerint öten szenvedtek magas vérnyomástól. 

Az ötvenes korosztályból harmincan haltak meg szerdára, közülük egy 52 éves férfi esetében nem találtak alapbetegséget. A 311 halottból összesen öt esetnél nem találtak alapbetegséget, viszont 193 embernél tüntettek fel magasvérnyomás-betegséget. 

(Borítókép: Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)