Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Válaszolt az Emmi az ellenzéknek, szerintük kétszínűek a baloldali pártok

2021.04.10. 18:48 Módosítva: 2021.04.10. 18:55

Az oltási hajlandóságot növelni kell, mert ma még kevesebben regisztráltak a virológusok és az orvosok szerint, mint amennyire az átoltottsághoz szükség lenne – fogalmaztak az ellenzéki pártok közös közleményükben, amelyben azt kérték a kormánytól, hogy töröljék el a koronavírus-oltáshoz szükséges regisztrációt. 

Az ATV Híradója megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy erre nagyjából milyen esélyek vannak, a válaszban pedig a minisztérium kétszínűnek nevezte a baloldali pártokat. 

Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak, és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban. A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva

– olvasható az Emmi válaszában. Korábban az Index is írt arról, hogy a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is azt szorgalmazza, hogy legyen elegendő a tajkártya felmutatása a vakcinához jutáshoz azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, sőt korábban közös videóban próbálták rávenni az embereket arra, hogy menjenek oltakozni.