Ferenc
10 °C
29 °C

Összecserélték a vakcinákat egy hetvenes magyar házaspár oltásánál

DROTI20210306006
2021.04.13. 16:58

A kínai Sinopharm vakcinája után a brit-svéd gyártó, az AstraZeneca vakcinájával oltottak be egy magyar házaspárt.  A nyugdíjas pedagógus és férje maga sem érti, miként cserélhették össze az oltóanyagukat, és az orvoson kívül magukat is hibáztatják, hogy nem kérdezték meg az oltás előtt, ugyanazt a vakcinát kapják-e másodjára – derül ki az MFor cikkéből. 

Hetvenen felüliek vagyunk, ezért a háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is. Mentünk is a megadott napon, leadtuk a könyvecskét. Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett. Itt hibáztam: nem néztem rájuk, pedig hiányolhattam volna a kínai írásjeleket

– idézte fel a történteket a pedagógus. Miután fény derült a véletlen cserére, az orvos tanácsot kért az immunológustól, aki azt mondta, hogy egy hónap múlva behívják mindkettejüket ellenanyag-vizsgálatra.

Mivel április 6-án volt a második oltás, így május 6-ára várják a behívást. 

Ám azóta sem kérdezte senki, hogy vagyunk, mit tapasztalunk. A férjem nyom nélkül ezt is átvészelte, de én szinte önkívületben voltam másnap a 38,5 fokos lázzal

– mesélte a pedagógus, hozzátéve, ez volt a harmadik eset saját életében, amikor orvosi műhibát tapasztalt, először a szemműtétjénél, aztán az epeműtétjénél járt pórul, ezért már kezd félni, ha orvossal kell találkoznia.

(Borítókép: Oltáshoz készítik elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját egy oltóponton 2021. március 6-án. Fotó: Rosta Tibor)